10
ian.

Artistul amator vs artistul profesionist

Cu toții am auzit despre creație și creativitate, despre inspirație și imaginație sau despre vopsele și culori, însă toate acestea capătă o altă valoare și sens în mâna unui artist profesionist decât în cea a unui amator.

E logic că pentru a deveni un profesionist trebuie să fi fost, cândva, un amator și să fi muncit mult, studiat și exersat până când ai devenit maestru în arta ta. Desigur, și în artă există etape de evoluție, etape de tinerețe sau de maturitate când paleta cromatică poate deveni mai sobră și mai restrânsă sau tocmai invers.

Ca iubitor de artă, vrei să ai agățat pe perete un tablou care îți place, care să se armonizeze cu spațiul și care să-ți completeaze sau schimbe starea în care te afli atunci când îl privești. Poate prea puțin mai contează cine semnează tabloul dar dacă ar conta, ai alege diferit?

Oare e la fel să privești prestația unui sportiv la jocurile olimpice, cu prestația unei persoane care își caută echilibrul în timp ce aleargă pe trotuarul din fața casei?

Experiența dobândită prin practică de ani de zile, folosind toate uneltele din atelier, îl vor clasa pe artist ca unul bun sau scump, adică valoros.

Autor: Victoria Man Grădinar