
Arta contemporană, o soluție cu două mari direcții: estetică și emoțională.
autor: Victoria Man Grădinar
S-au dus zile din viața noastră care au însumat săpămâni și luni de izolare. Distanțarea socială, se zvonește că va fi necesară încă o perioadă lungă de timp și ce poți face între pereții casei tale sau în spațiul tău de lucru, dacă aceștia reflectă un alb polar, un crem precum coaja oului de gâscă sau, cine știe, un gri inspirat din cerul înnorat al toamnei?!
Poți găsi oricând texturi, tonuri și nuanțe pentru toate suprafețele parietale, le poți afla sub nume din cele mai sofisticate, după originea lor, după trend-uri și din reviste glamour, însă dacă nu vor reflecta personalitatea ta, vei obține un spațiu colorat cu accesorii care țin mai mult de domeniul designului interior decât de investiție și filing. Desigur, există persoane care cumpără artă doar cu scopul de a infrumuseța o cameră dar și oameni care îndrăgesc atât de mult un tablou, încât decorează întreaga cameră în jurul lui, devinind astfel un obiect central.
Decorarea biroului sau a casei tale cu artă contemporană este o alegere prin care îți poți exprima stilul personal și îți poți îmbunătăți starea ta de spirit în fiecare zi. Dacă te gândești să îți cumperi o lucrare de artă, cu siguranță vei găsi un loc unde să o așezi dar ce ai spune dacă înainte de a investi într-un tablou, cu scopul de a anima spațiul unde te dezvolți, ai lua în considerare și bucuria sufletului tău?
Noi suntem unici și originali, ne dorim să fim plăcuți și remarcați în mediul nostru iar pentru asta investim diverse resurse. Un tablou este la fel de unic și original iar achiziționarea lui este o investiție pentru tine și e important sa te lași ghidat de un specialist în design de interior dacă vrei să împlinești armonii estetice. Uneori, anumite contraste atât de culoare, cât și de textură, pot da cele mai bune rezultate într-o amejare ideală.
Tablourile vin ca o soluție în decorarea pereților mai ales în domeniul design-ului interior. O pictură pe pânză poate fi un accent cromatic sau un element care completează asamblul estetic, însă ideea că un tablou unic și original este doar o complentare, îî poate știrbi din valoare.
Cu toții trăim într-un imperiu al emoțiilor și ne prinde bine să putem accesa oricând entuziasmul, exuberanța, nostalgia sau chiar exaltarea. Toate acestea și multe alte emoții, le putem trăi și retrăi doar privind un tablou. Atunci când alegi o opera de artă după starea care ți-o transmite, vei fi cuprins de acea energie și vei putea folosi tabloul ca o sursă de alimentare cu acea stare. Doar o privire aruncată la acel tablou și deja vei ști ce simți.
Noi, din clipa în care deschidem ochii întâia oară, suntem conectați cu toate culorile care ne înconjoară și apoi, cu fiecare răsărit de Soare ne redeschidem pleoapele spre cea mai complexă paletă de culori: viața noastră. Ori unde ai privi acum, vei putea vedea culori peste culori și atunci de ce să nu te folosești de ele?! Poate îți amintești una dintre vizitele tale la muzeu, unde tablouri ”singuratice” stăteau agățate pe perete, iar în fața lor găseai câte un fotoliu care, parcă, te invita să iei loc pentru contemplare. Tocmai asta se petrece! Tabloul te invită să îți dai timp cu tine pentru amintiri, planuri, sentimente sau trăiri emoționale.