picturi originale
24
mart.

Picturi originale

Picturi originale

Picturi originale – Victoriart

TABLOU INNER STORM 4 este o forță!

Este de departe un peisaj emotional, un anumit răspus apreciativ la adresa naturii care te mișcă la propriu și la figurat în bătaia vântului.

Poți pierde noțiunea timpului doar dacă te-ai aseza în fața lui și l-ai privi, și ai putea simți mirosul mării sau atigerea vaporoasă a apei din tumultul valurilor care se sparg în larg.

Poți fi chiar tu acolo, pe țărm, încântat de grandoarea mării și sunetul ritmat al catargelor de lemn. Sau ai putea fi desculț pe podeaua unui alt vas aflat în derive, înconjurat de o furtună rece care te pătrunde până în oase.
Tu știi cum să transmiți emoția pe care o resimțiti în fața unui peisaj grandios? Fotografiile de călătorie pot fi o opțiune dar creează clișee dar în tabloul INNER STORM 4 taie tuturor respirația pentru că te transport într-o panorama unde rămâi cu gura căscată în fața forței incontrolabile pe care o poaartă oceanul în valuri.
În ultimele decenii interesul în aprecierea estetică a naturii a câștigăt un mare impuls pentru că un sentiment de acasă și de repaos poate fi stârnit în noi atunci când ne aflăm în fața complexității de stări și imagini pe care ni le aduce în față.

A fi mișcat emoțional prin natură înseamnă o trezire emoțională cu o dimensiune cognitivă. A fi mișcat prin natură este un semn clar de apreciere a naturii!

TABLOU INNER STORM 4

Tabloul INNER STORM 4 face parte dintr-o colecție de lucrări dedicate fenomenelor naturale dar cu proprietăți sensitive și calitățile expresive.

Adică, tema tabloului, ne orientează atenția către un anumit aspecte ale naturii – forța! Acest aspect care uneori este relevant și transpus în culoare pe pânză, te invită să participi la contemplarea peisajului ca și cum ai fi și tu acolo.
Punerea în valoare a cerului și a corăbiilor e realizată prin reflexiile apei și crează efecte asimetrice. Pe de o parte realitatea, pe de alta parte reflexiile.

Unghiul mare de redare îți permite să surprinzi marea dintr-o singură privire, iar detaliile aici nu își au rostul petru că doar starea contează, iar dacă aș fi vrut să arăt chiar totul, aș fi riscat sa nu arat nimic pana la urmă.

Succesiunea de planuri, impresia de înalțime, curbele blânde ale valurilor puținele detalii etc. vin cu o foarte mare impresie de imensitate pentru peisajul surprins.
Seara și dimineașa sunt momentele zilei în care lumina este ideală pentru un artist, însă aici tu îți poți allege momentul zilei. Dimineața lumina este mai dulce și contururile sunt mai netede dar seara vine cu o atmosferă mai specială, când lumina vine cu mai mult relief și o ambianță specială se instalează.