16
ian.

Alege un tablou pentru un cadou

Alege un tablou pentru un cadou

 

”Un adevărat cadou cuprinde o parte din tine însuți.” (Ralph Waldo Emerson)

Cadoul este cea mai puternica formă de apreciere pe care o primim.

Atunci când primești ceva, simți că ești important pentru cel de la care primești un dar, simți că valorezi ceva. Te emoționează situația în sine și, mai ales, atenția care ți se acordă. Oricine a facut vreodata un cadou știe ce înseamnă bucuria celui care primește. Lumina și sclipirea din ochii celui surprins, fac să merite efortul dăruirii. Pur și simplu gestul de a face un cadou te umple de fericire. Desigur că importanța unui cadou nu e măsurată numai în valoarea în bani a obiectului cadorisit.

Astfel că unele cadouri pot fi ieftine, însă atenția ta, gestul pentru acea persoană, va fi de neprețuit.
Obiectul cadoului și valoarea lui trebuie să fie în raport cu nevoile persoanei care urmează să primească darul tău. Dacă alegem să oferim un tablou pentru un moment aniversar, de casă nouă sau ca dar de nuntă, trebuie să ne gândim la efectul pe care îl va produce. Fiecare ambient are o personalitate iar această personalitate este dată, în primul rând, de cei care locuiesc acolo. Cel care primește cadoul trebui să aprecieze arta și să arate o deschidere spre designul de interior, spre frumos sau spre valoare.

Să faci cadou un tablou este un gest deosebit și unic

Asta vine tocmai din unicitatea sau originalitatea acelui tablou. Nici un artist nu face replici. Fiecare lucrare este un produs 100% unicat în tușe, nuanțe, culori etc. Fie că aide făcut un cadou din obligație, din drag sau pentru că respecți o tradiție, ăntotdeauna un tablou va contrui acea memorie a relației pe care o ai cu persoana cadorisită.

Un tablou pictat, o opera de artă.

Înseamnă o amintire, o surpriză, înseamnă efortul celuilalt de a fi atent și prezent pentru celălalt. Dăruirea unui tablou arată generozitatea celui care alege să facă asta. Un nivel cultural superior și o bună cunoaștere a valorilor în timp. Sigur, în cultura noastră, ideea de a face cadou un tablou cu semnătura artistului.  Ridică și o urmă de îndoială fiindcă adesea oamenii nu sunt singuri pe gusturile estetice a celulilalt. Dar partea frunoasă care anulează acest scepticism, constă în valoarea intrisecă a tabloului și mai puțin valorea financiară de la acel moment.

Piața lucrărilor de artă este ca un organism viu, într-o continua schimbare, și atunci este o chestiune de percepție dacă are valoare acel tablou, însă sunt câteva lucruri de care poți ține seama atunci când cumperi un cadou sub ambalajul căruia stă un tablou. Întreaba-te: ce semnificație poate avea tema acelui tablou pentru persoana la care vrei să îl dai?. De exemplu, dacă știți că prietena ta adoră florile, puțin probabil să fie încântată de un tablou cu porumbei, chiar dacă apreciează natura. Amintește-ți că nu întotdeauna ce este evident, este și potrivit. Însă un cadou este un simbol al relației pe care o ai cu acea persoană, în acel moment, iar bucuria noutății tot va exista.

Alege un tablou pentru un cadou

Atunci când cumperi un tablou, nu sunt bani aruncați cum spun unii, sau răsfăț inutil, sau superficialitate, ci acolo este atenția noastră, către bucuria celuilalt, și, implicit, a ta.

https://victoriart.ro/shop/

https://www.youtube.com/watch?v=MAUre8ydCuA&t=2s